DENISA ȚURCĂU & RALUCA GĂVRUȚA: Parkour-ist de elită. Plus VIDEO

Ciprian Pelle, Mister Boboc promoția 2014-2015 al Liceului Economic Partenie Cosma, practică parkour de 3 ani. El este elev în clasa a 10-a A, la secția de contabilitate.

CIPRIAN PELLE

CIPRIAN PELLE

Ciprian a descoperit de unul singur acest sport, nu a fost îndrumat de o anumită persoană, practicarea acestui sport venind din propria inițiativă. Acesta a auzit de comunitatea de parkour-iști din Oradea și s-a gândit să se alăture grupului. În prezent, se înțelege foarte bine cu băieții de la parkour, susținând că sunt ca frații.

La început, parinții nu au fost de acord cu alegerea făcută, dar văzând câtă pasiune și efort depune, au început să îl susțină din ce în ce mai mult.

De obicei antrenamentele au loc sâmbăta de la ora 14:00 la Muzeul Țării Crișurilor, deoarece este locul cel mai adecvat pentru practicarea parkour-ului. Fiecare antrenament începe cu o încălzire, pentru că asta este cel mai important, iar după, fiecare face ce vrea.

În total, în comunitatea Parkour /Freerunning Oradea sunt  aproximativ 30 de membri. Ciprian e de parere că oricine poate să facă parkour, dar e nevoie de condiție fizică și de o doză de nebunie.

A avut unele incidente neplacute în timpul antrenamentelor, iar cel mai grav a fost când și-a zdrobit degetul. Chiar si asa, nu a renunțat, a mers mereu mai departe, deoarece îi place prea mult acest sport și nu poate renuța atât de ușor la el.

Deși este un sportiv de elită, Ciprian nu are o alimentație specială; chiar încearcă „să pună” câteva kg, însă nu-i reușește.

Înainte de a deveni parkour-ist, Ciprian a practicat fotbal timp de 7 ani de zile. Azi, dacă n-ar face parkour, acesta s-ar îndrepta tot spre lumea fotbalului.

De curând, a avut parte de o experiență inedită, deoarece a fost alături de colega sa, Kira, la Next Star. Parkour-istul nostru speră că această trăire minunată de care a avut parte se va mai repeta.

La început, colegii lui îi cereau să facă unele demonstrații, dar acum li se pare ceva obijnuit să aibă un parkourist în clasă.

„Pentru mine parkour-ul a început să fie un stil de viață”, sustine Ciprian.

Foto si videoclip din arhiva personala Ciprian Pelle

Denisa Țurcău, Raluca Găvruța

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: