TEODORA SĂLĂGEAN & MIRCEA SABĂU: Consecinţa unor mari eforturi

Mai mult ca sigur, fiecare dintre noi cunoaştem acel sentiment când ajungem în punctul de realizare a unui vis sau scop. Prea puţini ştiu însă cât este de greu să parcurgi toate etapele până să ajungi în varf, deoarece trăim într-o lume în care te poţi aştepta oricând la o lovitură de la viaţă, care să te coboare.

Un exemplu foarte bun ar fi Daliana Negrean, elevă a Liceului de Arte din Oradea, la secţia de arte muzicale, în vârstă de 15 ani, care prin ambiţia ei a reuşit să cucerească publicul, dar nu în ultimul rând, să fie mândră de realizările sale. Pentru a afla mai multe despre evoluţia Dalianei, i-am adresat o serie de întrebări.

REPORTERI: De ce ai ales muzica drept mijloc de exprimare?

DALIANA: În primul rând, eu am simţit că muzica e pentru mine, fiindcă atunci când cânt mă simt liberă şi nu am nicio reţinere faţă de nimeni. Prin cântec îmi vibrează sufletul, toate trăirile mele. Să nu uităm că muzicienii sunt mesagerii luminii.

 

REPORTERI: Ce înţelegi prin mesajul muzical?

DALIANA: Ceea ce transmiţi publicului.

 

 

REPORTERI: Cine te-a ambiţionat să ajungi până în momentul de faţă?

DALIANA: Mama. Tot timpul mi-a fost alături şi de cele mai multe ori mă ceartă ca să mă ambiţionez şi să lupt, fiindcă drumul e lung şi greu, dar când ajungi sus, realizezi că e cea mai frumoasă meserie pe care o poţi avea.

 

REPORTERI: Când ţi-ai dat seama că trebuie să faci o carieră din muzică?

DALIANA: Ştiam că trebuie să fac o carieră din muzică, însă am lăsat timpul să treacă, bazându-mă pe faptul că eram încă destul de mică şi o să am timp să mă apuc serios de treabă, dar sincer, îmi pare rău că am gândit aşa.

 

 

REPORTERI: Ai luat lecţii de canto?

DALIANA: Da, am început cu muzica populară. Tatăl meu fiind violonist şi compozitor, a observat că am ureche muzicală şi mi-a compus o piesă când aveam 6 ani şi, evident, am luat lecţii de canto, iar apoi am scos-o la studio. Apoi în clasa a VI-a mi-am scos doua piese şi le-am pregătit împreună cu profesoara mea de canto. După ce le-am scos, nu am mai fost la ore, iar acum în a IX-a am început din nou şi mă bucură acest lucru!

 

REPORTERI: Care au fost artiştii pe care îi urmăreai de mică? Dar acum?

DALIANA: Andra tot timpul mi-a fost dragă, iar vocea ei mă înnebunea, având tot timpul pielea de găină când o ascultam, iar tata până şi acum mi-o dă exemplu.

 

REPORTERI: Ai lansat vreo piesă până acum? Dacă nu, ai vreo idee?

DALIANA: Trebuia să îmi lansez o piesă în clasa a IX-a, dar era muzică uşoara, se numea „Doi străini”, însă am abandonat acest proiect şi chiar nu ştiu de ce nu am continuat. O simplă rupere de legătură.

 

REPORTERI: Ai participat la vreun concurs care caută talente muzicale?

DALIANA: Nu, deoarece nu îmi place atmosfera de concurs.

Daliana ne mărturiseşte că, în paralel, ea acordă timp atât modeling-ului, unde a ajuns departe, cât şi dansului şi actoriei, considerând că în muzică regăseşte toate acestea, ca artist.

au consemnat TEODORA SĂLĂGEAN şi MIRCEA SABĂU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: