ALEXANDRU LAZA: Permis de conducere la 16 ani

Orice tanar doreste sa-si conduca propria lui masina. Unii, mai norocosi, pot sa obtina un carnet de conducere dupa ce implinesc 16 ani. L-am intrebat pe comisarul-şef de poliţie Alexandru Laza, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor, ce tip de autovehicule se pot conduce si de ce e nevoie pentru a putea avea un permis de conducere.

image001

Comisarul-şef de poliţie Alexandru Laza, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor. Sursă imagine: ebihoreanul.ro

„Dupa implinirea varstei de 16 ani, se poate obtine perims de conducere la categoriile: AM (moped: max. 45 km/h si motor de max. 50 cmc), A1 (motocicleta: cu motorul de max. 125 cmc), B1 (autovevicul de max 550kg si motor de min. 45 cmc), ne spune comisarul-sef de politie.

Mai intai trebuie urmate cursurile unei scoli de soferi autorizate, unde se invata regulile de circulatie si indemanarea practica a acestor vehicule.

In vederea sustinerii examenului, trebuie depus la Serviciul de Permise dosarul de examinare, se face o programare pentru testarea cunostintelor teoretice despre legislatie si reguli de circulatie. Fiecare candidat trebuie sa raspunda corect la minim 17 de intrebari dintre cele 20 ale chestionarului in 20 minute. Cei care promoveaza vor sustine proba practica a examenului auto, care consta in conducerea autovehicului in poligon pentru categoriile AM, A1 si traseu in trafic pentru A1 si B1.

Din pacate, eu nu voi fi unul dintre norocosii care vor conduce la 16 ani, parintii mei considerand ca un astfel de autovehicul este periculos, pentru ca ofera o protectie redusa la impact in caz de accident”.

ALEXANDRU LAZA

ALEXANDRU LAZA

ALEXANDRU LAZA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: