BOGDAN VANDICI: Cod roşu – galben – albastru

Se pare ca avem nevoie de o tragedie pentru a deschide putin ochii, dar pana ne intindem si ne trezim din pat trec decenii. Si da, aici vorbesc de cazul „Colectiv”- Bucuresti, noaptea dintre 30-31 octombrie 2015.

Acum vad tot Internet-ul revoltat si suparat pe sistemul din Romania, aruncand vina dintr-o parte in alta, dar se pare ca acum toata lumea vrea sa ajute, toata lumea vrea sa fie prezent activ. Copii, treziti-va ! Sariti in ajutor nu doar cand tragediile lovesc plaiul mioritic romanesc! Nu donati sange doar in momentele de maxima intensitate, oferiti o mana chiar daca va simtiti neindreptatiti! In plus, cititi, informati-va, ascultati mesajele din muzica, nu doar galagia, raspundeti la provocari, exprimati-va opiniile, opriti-va fricile si ridicati capul!

Sa nu credeti ca acum va pun la zid, aruncand cu pietre in voi, va cer doar sa deschideti ochii. Noi suntem impreuna generatia tanara a Romaniei. In noi inca mocneşte jarul si aceste tragedii intaresc acest lucru. In aceste momente flacara este hranita, asa ca putem arde prostia, coruptia si partile gresite ale sistemului.

Sunt la mii de kilometri de casa si acest eveniment mi-a socat maduva spinarii. Imi pare sincer rau pentru durerea compatriotilor mei care si-au pierdut prietenii, iubitii, familiile. In niciun caz nu mai putem ramane hipnotizati!

Gata cu Romania care functioneaza la mica intelegere!

Haideti sa iesim in strada, sa schimbam legi, sa refuzam galeti cu ulei si faina, sa ne ajutam sangele, sa fim corecti fata de noi, macar o data…

Toata lumea poate sa critice si sa lase prezentul sa treaca pe langa ei cu viteza indiferentei. Nu mai incercati sa impartiti vina, pentru ca noi romanii, toti, stim ca este doar vina noastra!

Experienta ma face sa-mi dau seama cat de frumoasa este Romania noastra, dar noi o tinem legata si o disecam!

BOGDAN VANDICI

Bogdan Vandici este absolvent al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, promoţia 2015, secţia filologie – intensiv engleza, clasa prof. Sandor Lilla. În prezent este student la Facultatea de International Business & Management din cadrul Saxion University, Olanda. 

BOGDAN VANDICI

BOGDAN VANDICI

One comment

  1. vandici alin

    Sunt mandru de tine, copilul meu drag !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: