DENISA MARTIN & DANIELA ANDREI: Lectură de noapte la Ghibu

03Doar cateva zile au trecut de cand in scoala noastra a avut loc un eveniment mai putin practicat la noi, dar care aminteste de filmele americane. Doamna profesoara de Limba si literatura româna,Garofița Pop, a organizat o intalnire in incinta scolii noastre, mai precis in sala festiva, rugandu-i pe elevi sa isi aduca si un sac de dormit. Curiosi sa aflam mai multe despre cele intamplate, am rugat-o pe doamna profesoara sa ne vorbeasca despre aceasta intalnire.

08REPORTERI: De cand exista acest club de lectura in scoala noastra?
Prof. GAROFIŢA POP: In urma cu cinci ani am inceput aceasta activitate. Modificari au fost in fiecare an in ceea ce priveste echipa de proiect, ca si grupul-tinta. Suntem in al doilea an in care ne intalnim o data la doua saptamani.

REPORTERI: Cati membri are grupul si ce lectureaza acestia la intalniri?
Prof. GAROFIŢA POP: Cei mai multi elevi sunt din clasa a V-a D, 20 de elevi, discutam despre cartile oferite de Grup Editorial Art.

REPORTERI: De unde aceasta idee de intrunire si de ce in incinta scolii?
Prof. GAROFIŢA POP: Imi place sa am activitati iesite din comun si in acelasi timp care sa-i determine pe elevii mei sa citeasca. Ideea o aveam de vreo doi ani, dar nu am avut curaj sa o aplic pana nu am citit despre aplicarea ei de catre altii. Am ales scoala noastra ca loc de intalnire ca sa le arat copiilor ca a veni la scoala poate fi un lucru asteptat de ei.

REPORTERI: Cum a trecut noaptea de lectura?
Prof. GAROFIŢA POP: Am citit in trei – patru reprize, am avut si un invitat special, doamna invatatatoare Iuliana Cocis, impreuna cu dansa ne-am jucat cu copiii, am citit si am povestit pana la ora 3 noaptea, cand s-a dat stingerea.

REPORTERI: Ati mai repeta aceasta experienta?
Prof. GAROFIŢA POP: As repeta cu mare drag aceasta experienta, intalnirile cercului de literatura se ridica la nivelul asteptarilor mele si este mereu o intalnire mult asteptata de toti.

au consemnat DENISA MARTIN şi DANIELA ANDREI

DENISA MARTIN şi DANIELA ANDREI

DENISA MARTIN şi DANIELA ANDREI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: