ANDRADA VLAD: Halloween

Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie. Numele de Halloween vine de la expresia all hallows’ even, din limba engleză, ceea ce reprezintă numele unei sărbători creştine numită a tuturor sfinţilor.

Foto: ANDREI ŢIBURCĂ

Foto: ANDREI ŢIBURCĂ

Ceea ce este specific sărbătorii de Halloween şi cu ceea ce asociem noi tot timpul această sărbătoare este dovleacul cioplit în diverse forme, dar în special în personaje înfricoşătoare.

Specific acestei sărbători este faptul că în această noapte copiii se costumează în cele mai ciudate şi înfricoşătoare costume, în vrăjitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre şi colindă pe la case punând întrebarea “Trick or treat?”, ceea ce s-ar traduce “Păcăleală sau dulciuri?” Această frază se interpretează ca o ameninţare, că dacă nu vor primi dulciuri, atunci persoanei căreia i s-a colindat.

În America sărbătoarea de Halloween este un amestec de credinţe religioase, ritualuri şi tradiţii păgâne. Imigranţii irlandezi au fost cei care au adus în America Halloween-ul. Castelul Bran a fost inclus într-un top al celor mai înspăimântătoare zece destinaţii de Halloween.

ANDRADA VLAD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: