Televizorul te face şomer

Copiii care se uită la televizor mai multe ore pe zi prezintă un risc mai mare decât ceilalți de a avea un comportament antisocial odată ce ajung la maturitate sau de a fi condamnați în justiție, arată un studiu.

Cercetarea a monitorizat timp de zece ani o mie de copii născuți în 1972 și în 1973, de la vârsta de cinci ani până la vârsta de 15 ani, identificând o legătură foarte puternică între perioada de timp petrecută în fața televizorului pe când erau copii și comportamentul agresiv sau antisocial odată ce au devenit tineri adulți (26 de ani).
„Riscul de a fi condamnați în justiție crește, pentru tinerii adulți, cu aproximativ 30% pentru fiecare oră petrecută seara în fața televizorului în perioada în care erau copii”, a declarat un coautor al studiului. Legătura rămâne semnificativă chiar și dacă se iau în calcul parametrii precum mediul social al copilului sau nivelul de inteligență.
Copiii învață un comportament antisocial din programele TV, ceea ce duce la pierderea sensibilității. Alte probleme ţin de izolarea sociala a copiilor care petrec prea multe ore la televizor, în loc să interacționeze cu alte persoane, rezultate școlare mai slabe și un risc mai ridicat de a fi șomer.

One comment

  1. studiul acesta făcut în România era irelevant, pentru că în epocă românii nu prea aveau la ce se uita 🙂 , dar ne-am luat acum revanșa 🙂
    excelent: suntem și noi primii la ceva.
    de fapt, jalnic!
    interesant blog ați reușit să alcătuiți. felicitări!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: