Antonia Balaşco expune pictură la Hotel Ramada

La Hotel Ramada s-a inaugurat luni, 11 iunie, de la ora 17.00, expoziţia Secţiei de Pictură a Şcolii de Arte Francisc Hubic, profesor Florentina Sabău. Printre expozanti s-a numarat si o eleva a liceului nostru, Antonia Balasco.

Elevii au prezentat 20 de lucrări cu tema „Imagini şi Imagini”. De asemenea, în cadrul expoziţiei, au fost invitaţi şi Anca Iulia Ile, Gabriela Popa Mădălina Baciu, foşti elevi ai şcolii, care expun împreună cu clasa, precum şi Smaranda Sîrcă, elevă la Liceul de Teatru din Cluj-Napoca, pentru un moment poetic.

Antonia Balasco ne-a vorbit despre prezenta ei in cadrul acestei expozitii si taina talentului ce se ascunde in spatele ei.

Autor lucrare: ANTONIA BALAŞCO

Autor lucrare: ANTONIA BALAŞCO

Spune ca acest talent i-a fost descoperit inca din copilarie si a fost pus in valoare de profesoara Florentina Sabau din cadrul Scolii de Arte Populare „Francisc Hubic”, pe perioada a doi ani. A participat la concursuri la Galati si a avut participari la expozitii de grup la Scoala Generala Nicolae Balcescu, unde a absolvit gimnaziul.

Pictura ei se defineste ca una abstracta, dinamica, deschisa. Intr-o declaratie surpinzatoare ne spune urmatoarele: „Am o mica afacere, prin care reusesc sa vand tablouri si de asemenea le daruiesc cadou pentru persoanele dragi”. Nu vrea sa faca din asta o cariera, ci doreste sa pastreze talentul ca pe un hobby. Daca visul care il are nu va reusi in viata, spune ca singura solutie va fi pictura.

La sfarsit ne-a impartasit preferintele ei dintre pictorii lumii – Leonardo da Vinci, Picasso, Paul Cezanne, Caravaggio, Dali – pentru viziunea lor asupra lumii, maniera picturala si tusa.

Expoziţia a fost deschisă de lector universitar dr. Kelemen Gabriel, Istoria Artei – Facultatea de Arte din Timişoara. Printre invitaţi s-a aflat şi fostul profesor al şcolii, Florian Heredea, şi directorul şcolii, prof. Marian Boboia. La sfârşitul vernisajului s-au acordat premii celor mai reuşite lucrări.

ALEXANDRA MIHOC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: