Cadoul lui Ghibu de Ziua Pământului: Pădurea cu 1.000 de arbori

Sâmbăta trecută, în 18 martie, mai multe clase de la Colegiul Național Onisifor Ghibu s-au deplasat în apropierea localității Leș, pentru o acțiune ecologistă care a constituit o bună avanpremieră la Săptămâna Verde (31 martie -6 aprilie). Miza acestei acțiuni a fost împădurirea unui perimetru anterior defrișat.

Am fost cu toții circa 70 de elevi de la Colegiul Ghibu, atât de gimnaziu cât și de liceu, însoțiți de dl director, prof. Iulius Timar, de dna prof. Nina Bîrlădeanu, dna prof. Laura Lazăr (dirigintă 9 A) și dl prof. Alexandru Popoviciu (diriginte 11 A).

Deplasarea a fost făcută cu un microbus care a efectuat mai multe curse, pe un traseu între Ghibu și zona Leș – Gepiu. Perimetrul pe care am activat era înconjurat de o fâșie de pădure, iar noi, înarmați cu hârlețe, am săpat gropile și am sădit puieți (1.000 la număr ) în acestea.

Majoritatea acestor ecologiști entuziaști proveneau de la mai multe școli (circa 2.700 cu toți) , dar au fost de față și reprezentanți ai mai multor instituții: Poliția, Direcția Silvică, Jandarmeria, Penitenciarul și Poliția de Frontieră.

După o oră de încălzire, am luat cu o gustare care ne-a catalizat pe toți, un sandwich și apă plată, iar după câteva ore de robotit, ne-am înfruptat cu câte o porție de mâncare la ceaun. Surpriza zilei a constituit-o apariția și numărul muzical susținut de trupa Direcția 5, veniți de la București să sprijine în felul lor acțiunea ecologistă.

Un coleg de-al nostru, Balogh Mark din 9 A, a declarat că a apreciat această ieșire deoarece a constituit o desprindere de rutina școalară și o bună ocazie de a face efort fizic cu folos.

Balogh Mark

Diana Scrofan din 9 A ne-a spus că această activitate ne-a unit pe toți cei din colectivul clasei, prin munca de echipă, și ne-a conectat cu natura.

Diana Scrofan

Domnul profesor Popoviciu a apreciat organizarea impecabilă a acțiunii, ca și miza acesteia, amintindu-ne că o pădure perpetuează viata și aduce bucurie generațiilor viitoare.

Personal, am un sentiment imens de satisfacție pentru că am asistat și am contribuit la nașterea unei noi păduri, care în câteva decenii va deveni un adevărat sanctuar pentru toate creaturile. Efortul nostru e darul Colegiului Onisifor Ghibu făcut Terrei de Ziua Pământului, din data de 22 aprilie.

Sursă imagini: arhiva CN Onisifor Ghibu

CĂTĂLINA MIHELE

CĂTĂLINA MIHELE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: