VLAD: Expert în motoare

Cum ne simplifică viața motoarele hidraulice? Trebuie mai întâi să definim ce înseamnă un motor hidraulic. Acesta este o mașină hidraulică de forță, care transformă energia unui lichid în energie mecanică a unor corpuri solide, folosind pistoane, roți dințate etc.

Aceste motoare sunt de două tipuri: liniare și rotative. Cele liniare utilizează  presiunea unui lichid pentru a realiza o mișcare liniară a unui corp solid; se mai  numesc și cilindri hidraulici. Cele rotative utilizează presiunea unui lichid și realizează o mișcare de rotație a unui corp solid.

Aceste motoare ușurează mult munca în diferite domenii, prin puterea variabilă și controlabilă, dar și prin ușurința lor de folosire. Motoarele hidraulice se utilizează în industrii precum industria producătoare de mașini, de exemplu în tehnica  automobilelor sau în producția motoarelor aviatice sau navale, dar mai sunt folosite și  în domeniul transporturilo. Majoritatea mijloacelor de transport se bazează pe motoare hidraulice.

Q&A

Am vorbit cu un inginer care lucrează de peste 25 de ani în domeniul hidraulic si i-am adresat câteva întrebări,

Cu ce ne ajută un motor hidraulic?

Aceste pompe hidraulice ușurează foarte mult munca oamenilor din diferite domenii.

Unde le folosim?

Pompele hidraulice se folosesc la utilaje precum macarale ,buldoexcavatoare,practic la toate utilajele de construcții.

Cum vi se pare acest domeniu al hidraulicii?

Este un domeniu foarte folositor, totul este automatizat, productivitatea este una foarte mare, este un domeniu de viitor, care va dezvolta lumea în continuare.

Ați încuraja pe tinerii din România să lucreze în acest domeniu?

Încerc pe cât posibil să încurajez  tinerii să lucreze în acest domeniu al hidraulicii, mai ales pe tinerii care vor să muncească. Este o muncă grea, frumoasă, din care se câștigă destul de bine. În concluzie, tendința de dezvoltare a echipamentelor hidraulice este suținută de creșterea productivității mașinilor, a utilajelor și instalațiilor, prin dezvoltarea durabilității și  fiabilității lor.

Foto: Paul Vlad

a consemnat PAUL VLAD

PAUL VLAD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: