CODRUȚA: Unlimited Love

De ziuapăcălelilor, fanii trupei rock americane Red Hot Chili Peppers s-au bucurat de lansarea noului album intitulat “Unlimited Love”. Albumul este primul de la reîntoarcerea chitaristului legendar John Frusciante din decembrie 2019, acesta părăsind grupul în 2009, fiind înlocuit de Josh Klinghoffer. Ajungând pe locul 1 întopul celor mai vândute albume în Statele Unite după lansare, “Unlimited Love” conține 17 cântece.

Primul single al albumului, “Black Summer” a rupt tăcerea de 6 ani între “Unlimited Love” și “The Getaway”. Cântecul vorbește despre “vara neagră” din Australia, cauzată de incendiile de vegetație din 2019-2020, comparând-o cu greutățile vieții fiecăruia. 

Titlul cântecului “Aquatic Mouth Dance” face trimitere la cântecul “American Ghost Dance” de pe albumul lor din 1985 “Freaky Styley”, amândouăinvocând sunete funk rock asemănătoare. Versurile fac multe referiri la istoria trupei, în special greutățile prin care au trecut membrii fondatori, vocalistul Anthony Kiedis și basistul Flea, în anii ’80.

“Poster Child” este des comparat de fanii Red Hot Chili Peppers cu “Walkabout” de pe albumul din 1995 “One Hot Minute”. Cântecul este o explozie funk care face multiple referiri la cele maimari figuri ale secolului 20, printre care și trupe precum Led Zeppelin, Ramones, The Clash, Duran Duran și Motörhead.

Al doilea single este “These Are The Ways”. Acesta poate fi numit opusul piesei “Mini Epic (Kill For Your Country)”, un cântec care pânăîn prezent nu a fost lansat pe nici un album. Cele două piese sunt similare înstructurăînsăîntimp ce “These Are The Ways” este un cântec care reflectăasupravieții americane într-un mod pozitiv, “Mini Epic” este un cântecanti-război în care o persoană este silită să lupte în război, să părăsească America, “acest pământși promisiunea lui”, deși nu vrea acest lucru.

“The Heavy Wing” este cel mai iubit cântec de pe “Unlimited Love” de către fani, și nu degeaba. Cânteculpare a fi dedicat fanilor, cu toții fiind entuziasmați de întoarcerea lui Frusciante întrupă, acesta cântând refrenul piesei.

Am luat legătura cu administratorul unui fan club dedicat Red Hot Chili Peppers cu peste 3500 de membri, care a dorit să rămână anonim, care a declarat:

“Trupa se confruntă în prezent cu un vârf creativ pe care nu l-a mai atins de la albumul “By The Way” din 2002. A fost surprinzător să văd atât de multe idei complet noi pe noul album și chiar dacă membrii trupei au aproape 60 de ani, acesta este albumul lor cel mai energic de la “One Hot Minute” din 1995. În ceea ce privește fanii, procentul cărora nu le place “Unlimited Love” este incredibil de mic în comparație cu cantitatea masivă de oameni care îl laudă. Persoane de toate vârstele se bucură de album și este palpitant să trăiești una din epocile noi și incredibil de importante ale uneia din cele maimari trupe rock în timp ce eștiîn centrul comunității.”

CODRUȚA STERIU

CODRUȚA STERIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: