ARIS: Developer român la 15 ani

I-am luat interviu unui developer român care si-a creat o comunitate mare la doar 15 ani.

El si-a facut o scurta autocaracterizare: ”Am 15 ani, sunt pasionat de jocuri virtuale, dar cu acest hobby am dezvoltat capacitatea de a programa si de a castiga bani din ceea ce fac. Jocul este bazat pe povestea anime-ului Naruto Shippuden. Sunt multe jocuri pe platforma Roblox in legatura cu acest anime, insa am reusit sa creez unul autentic si sa adun 1500 de români, ceea ce mi se pare incredibil pentru un proiect realizat de mine, fara o echipa de developeri. Pentru ca Roblox e o platforma mare, majoritatea jocurilor sunt facute de specialisti din alte tari, si prin acest fapt ma mandresc cu acest joc si cu faptul ca sunt roman. ” ..

Care este factorul principal de motivatie pentru acest proiect?

Consider ca motivatia mea zilnica pentru a continua cu acest proiect este feedbackul pozitiv pe care il primesc din partea jucatorilor, maturitatea, disciplina, punctualitatea si multi alti factori educativi pe care copiii o invata prin role-play.

Cum crezi ca va fi viitorul jocului peste doi ani?

Din punctul meu de vedere sunt intr-o evolutie continua in ce priveste programarea, sunt sigur ca acest joc cat si comunitatea va progresa frumos. Deci viitorul jocului este unul stralucit.

Mai ai in plan alte idei de jocuri?

Am foarte multe idei de jocuri, insa vreau momentan sa ma bazez pe proiectul Shinobi Destiny, pana cand voi gasi persoana ce se va ocupa de administrare.

Cum ai strans atatia membri atat de repede?

Membrii se strang in functie de cunostintele celui ce vrea sa faca asta. Retelele de socializare sunt folosite intr-o proportie foarte mare de cei tineri, am analizat foarte mult aceasta “arie” a retelelor de socializare, astfel am reusit sa le folosesc in favoarea mea.

Cum ai invatat sa programezi? Singur (cu tutoriale) sau te-a invatat cineva mai bun?

Am invatat de la un scripter ce nu lucreaza des cu platforma Roblox, insa este expert in majoritatea limbajelor de programare. Din punctul meu de vedere tutorialele de pe YouTube sau alte platforme accesibile sunt inutile in acest domeniu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: