CODRUȚA: O trupă de basm

Ați mai fost vreodată la un concert de basm? În septembrie a acestui an a avut loc tocmai un asemenea concert la Oradea, datorită trupei bucureștene Bucium.

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic care s-a înființat în anul 2000. Muzica lor este inspirată din legende și basme românești, adaptată timpurilor noastre, versurile și muzica fiind compoziții originale, toate fiind sincronizate cu proiecții video special gândite. Membrii actuali ai trupei sunt: Alexandra Milea – vioară, Andi Dumitrescu – voce, chitări, instrumente de suflat, clape, compozitor, textier, Mihai Balabaș – vioară, chitară, Augustin ‘Adi’ Comorașu – bas și Cristian Răducanu – tobe, percuție.

Trupa a lansat până acum trei albume: “Voievozii” în 2008, “Live în Codrul Ascuns” în 2016 și “Miorița” în 2017. În prezent, se pregătesc să lanseze cel de-al patrulea album, “Zimbrul Alb”, un album ce are ca concepte principale astronomia populară și pierderi, lucruri care lipsesc. La sfârșitul anului 2018 Bucium a lansat primul single de pe albumul “Zimbrul Alb”, numit “Drumul robilor”, care a fost promovat în mai multe concerte de-a lungul anului 2019.

În 2020 trupa a reintrat în studio pentru finalizarea albumului, iar pe 1 decembrie au lansat cel de-al doilea single, “Vânător”. Au urmat, în 2021 single-urile “Harap-Alb”, în septembrie, “Cântecul soarelui”, în octombrie și “Fata din grădina de aur” în noiembrie.
“Drumul robilor” este un cântec puternic, care îmbină tema astrelor cu diaspora română, singura piesă în care astrele vorbesc muritorilor. Videoclipul piesei le este dedicat celor care luptă împotriva corupției, celor care și-au avut drepturile încălcate și celor din diasporă.

“Vânător” este o piesă despre prețul cunoașterii, având ca teme mitul vânătorului vânat, furtul focului și, mai puțin înțeles, pierderea percepției realității.

“Harap-Alb” este bazat pe povestea lui Creangă, reușind să aducă ascultătorul în lumea fantastică a basmului.

“Cântecul soarelui” este despre legenda soarelui și a lunii, versurile fiind preluate din poezia “Soarele şi luna” de Vasile Alecsandri.

Tema cântecului “Fata din grădina de aur” este basmul cules de Richard Kunisch, basm din care Eminescu s-a inspirat în scrierea poemului “Luceafărul”. Piesa urmărește povestea de dragoste a zmeului și a fetei de împărat de la prima întâlnire până la vizita zmeului la Dumnezeu.

Într-un material următor, vom publica un interviu pe care ni l-a acordat  vocalistul Andi Dumitrescu.

Rămâneți cu ochii pe LOGO Paper!

CODRUȚA STERIU

CODRUȚA STERIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: