Claudia debutează pe oradeainimagini

Claudia Gavrilaș semnează un material apărut de curând pe site-ul www.oradeainimagini.ro, dedicat municipiului nostru. Absolventa noastră recomandă o bijuterie arhitecturală a orașului, recent renovată.

Turist sau localnic, oricare din aceste două ipostaze ai fi, Oradea rămâne un oraș autentic, impresionând în primul rând prin diversitatea de clădiri, ale căror culori, stil, arhitectură și poveste ne frapează ochii și mintea.

Una dintre aceste clădiri este Palatul Apollo. De mai bine de un secol, frumoasa clădire frapează prin minuțiozitatea detaliilor, a liniilor fin trasate, dar și prin rafinamentul culorilor si a nuanțelor utilizate. Acesta este situat pe Calea Republicii, numărul 12, la intersecția cu strada Mihai Eminescu. Palatul Apollo este cea mai nouă construcție dintre cele patru palate așezate în cele patru colțuri ale străzii.

Povestea sa începe din anul 1820, când clădirea a funcționat ca han (proprietate a municipalității orădene), după care aceasta este lăsată, din nefericire, în paragină.

Un secol mai târziu, hanul este demolat, în locul acestuia fiind construit actualul palat.

CITEȘTE INTEGRAL MATERIALUL De vizitat: Palatul Apollo, REALIZAT DE CLAUDIA GAVRILAȘ.

CLAUDIA GAVRILAŞ

CLAUDIA GAVRILAŞ

Claudia Gavrilaș este absolventă a Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea, promoția 2020, secția Filologie – Jurnalism, clasa prof. Lucia Cighir. În prezent e studentă în anul I a Facultății de Științe Socio-Umane, Psihologie, din cadrul Universității din Oradea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: