ANDREA PODARU: Vor reface povestea

Caracal, municipiu în judeţul Olt… 24 iulie 2019… Un apel disperat, de la o mamă cu ochii în lacrimi, a adolescentei Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, zguduie reţelele de socializare, cerând ajutor disperat tuturor care pot da informaţii cu privire la fata ei dispărută.

„Eu simt că trăieşte! Ea este o fată puternică… Sper din suflet ca toată lumea care poate da informaţii, care a văzut-o, îi rugăm din suflet să ne ajute să o găsim, să se întoarcă la noi acasă. O iubim și o așteptăm acasă!“

In dimineaţa zilei de 25 iulie, în jurul orei 11.00, un apel la 112, facut chiar de Alexandra, anunta rapirea si violarea ei de un individ, dupa ce reuseste printr-un efort supraomenesc sa fure telefonul rapitorului. Specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu precizie locul din care a fost făcut apelul telefonic, au fost trimisi în trei locatii gresite, pierzand astfel timp vital.

In cele din urma, plecand de la informatiile pe care Alexandra le-a furnizat în timpul apelului la 112, anchetatorii decid sa porneasca pe alt fir, cercetand inregistrarile facute de camerele de supraveghere din zona locului unde fata s-a urcat într-o masina de ocazie, un Renault gri, si l-au identificat pe proprietar după numarul de inmatriculare, ca fiind Gheorghe Dincă, fost mecanic auto, in varsta de 66 de ani.

Anchetatorii obtin mandat de perchezitie în jurul miezului noptii, 26 iulie, intrand pe proprietatea din strada Craiovei nr 169, abia la ora 6:00 dimineaţa, la 19 ore dupa apelul Alexandrei la 112.

Au facut-o insa extrem de tarziu… parerea mea personala… Suspectul era treaz, dar adolescenta fusese violata si ucisa…

Gheorghe Dincă este tacut in timpul interogatoriului şi neaga tot, ca apoi sa recunoască faptul că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu pe 25 iulie, in jurul orei 12.00, atunci cand ar fi surprins-o cu telefonul in mana. Dupa crima, el a spus ca a incinerat trupul fetei.

Ramasitele gasite in curte intr-un butoi au fost ridicate si analizate de catre expertii IML, fiind vorba despre oase arse. Testele ADN au aratat ca acestea apartin cu o certitudine de 99,93% Alexandrei Măceșanu. Anchetatorii au descoperit si bijuteriile fetei arse, ulterior fiind recunoscute de parintii Alexandrei Măceşanu.

Familia Alexandrei crede in continuare că fata este in viata și fac noi demersuri pentru a o gasi: „Noi nu credem că Dincă este ucigasul Alexandrei. Mai mult, credem că exista sanse mari sa fie in viata.”

In urma anchetei, s-au descoperit numeroase pete de sange, care ar aparține altor cel puțin trei victime de sex feminin, avand dovezi care indică faptul că in casa suspectului au fost găsite resturi umane, care au fost duse spre analiză.

Anchetatorii au descoperit camera de tortura a lui Gheorghe Dincă, locul unde criminalul ar fi violat și batut victimele. Construita în pamant, camera nu depaseste 10 metri patrati si este amplasata langa un garaj, intrarea fiind mascata cu fiare, cutii si butoaie. Acolo se aflau belciuge de fier, folosite pentru imobilizarea victimelor. In interiorul acestei camarute era o saltea facuta din mai multe pături, unde suspectul isi ascundea şi maltrata victimele.

Gheoghe Dincă este gasit suspect principal si in disparitia fetei de 19 ani, Luiza Mihaela Melencu, disparuta de acasa pe data de 14 aprilie 2019. Despre ea, a spus ca a procedat la fel ca și cu Alexandra, respectiv că a omorat-o, apoi i-a incendiat trupul, conducand anchetatorii în liziera padurii de langa Caracal, unde acesta a spus ca ar fi aruncat trupul Luizei.

Se pare ca Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, fetele violate și ucise de Gheorghe Dincă, nu sunt singurele victime ale monstrului care a ingrozit si revoltat o tara intreaga. Anchetatorii au descoperit alte trei victime, care sunt în viata. Una dintre femeile abuzate sexual de Gheorghe Dincă are 49 de ani, fiind chemata la el sub pretextul ca are sa-i dea de lucru în gradina. Dupa cateva ore de munca în gradina, femeia a fost târâtă în casa, batuta și violata, iar la final agresorul a amenintat-o ca, daca va dezvalui cuiva cele intamplate, o va omori. Celelalte victime ar fi fost de asemenea fete lipsite de aparare, ca si minora ai carei parinti obisnuiau sa munceasca in gospodaria lui Dincă, având incredere sa o lase pe copila in preajma lui.

Anchetatorii vor merge la Caracal și vor incerca sa refaca povestea pe care Gheorghe Dincă le-a spus-o de mai multe ori la audieri. Reconstituirea ar urma sa fie facuta in urma unei cereri din partea familiei Măceșanu de a simula conditiile în care Dincă a spus ca a ucis-o pe fiica lor.

Ancheta în cazul crimelor din Caracal se afla in plina desfasurare, iar criminalistii cauta in continuare indicii care sa confirme sau sa infirme declaratiile date de Gheorghe Dincă.

ANDREA PODARU

ANDREA PODARU

ANDREA PODARU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: