DENISA SOTIUŢ: Vindecare prin carte

Sub aceeași stea de John Green este o carte care m-a convins că există povești de dragoste menite să se întâmple într-un anumit moment și de pe urma cărora ai de învățat toată viața.

carte paula

Foto: Denisa Sotiuţ

Hazel Grace este personajul principal, interpretând o fată care suferă de cancer pulmonar. Părinții ei decid să o ducă la un grup de susținere, unde poate asculta poveștile altor copii aflați în aceeași situație ca și ea.

Aici îl întâlnește pe Augustus, un tânăr carismatic și nostim, care din păcate și-a pierdut jumătate de picior în această luptă nedreaptă cu cancerul. Pe aceștia îi unesc multe lucruri, în special pasiunea pentru cărți.

Hazel este fana unei cărți triste in care chiar se transpune, creând obsesia de a afla direct de la scriitor de ce a decis să termine cartea extrem de tragic.

În această aventură o însoțește, bineînțeles, Gus, alături de care descoperă dragostea.

Învelișul aparent simplu al cărții ascunde o lecție de viață importantă, deoarece atunci când a apărut Gus în viața ei, a făcut-o să  se bucure chiar și pentru puțin de lucrurile frumoase oferite de viață. Este un îndemn la trăire profundă, fără regrete și fără a încerca să prevezi ce se poate întâmpla mâine.

Această carte a apărut la Editura Trei în anul 2013, poate fi cumpărată atât din librării, cât și online pe site-ul www.libris.com, are 312 pagini şi costă 39 de lei.

DENISA SOTIUŢ

denisa sotiuţ

DENISA SOTIUŢ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: