Cine merită cele mai mari salarii din România?

În Liceul Onisifor Ghibu, de Ziua educației (5 octombrie), elevii câtorva clase au avut de răspuns la câteva întrebări generice. E vorba de două clase de liceu (a IX-a și a X-a) și una de gimnaziu.

t-shirt.jpg

Foto: arhiva logopaper

Una din întrebări a fost următoarea:

Cine merită cele mai mari salarii din România?

Redăm mai jos o selecție din răspunsurile elevilor.

Cele mai mari salarii le merită medicii si preoții, deoarece aceste meserii sunt mâinile Lui Dumnezeu pe pământ, dar în opinia mea, mamele ar trebui să primească cel mai mare salariu, dacă ar fi posibil, deoarece ele se ocupa de copii, de casă, de propriul job și uită în special să se ocupe de ele (semnează Andreea, 15 ani)

 

Cele mai mari salarii le merită avocații și dascălii, deoarece ei muncesc din greu.

 

Cele mai mari salarii din România le merită profesorii, deoarece ei depun multă muncă pentru a ajunge unde sunt. Datorită lor copiii noștri vor învăța multe lucruri de care vor avea nevoie în viață și consider că nu sunt destul răsplătiți pentru munca pe care o depun (Denisa, 15 ani)

 

Cele mai mari salarii din România le merită gunoierii, pentru că nu e usor să ai această meserie în care strangi după restul și esti jignit și chiar înjurat (Ștefania, 15 ani)

 

Cele mai mari salarii din România le merită profesorii, pentru că știu să ajungă la sufletele elevilor (Alexia, 15 ani)

 

Cele mai mari salarii din România le merita oamenii care fac din plăcere ceea ce fac si care au un scop bun, pentru a ajuta lumea asta în care trăim. Nimeni nu are nevoie de niște oameni dezgustați de propria meserie și care se vor distruge încet (Denisa, 14 ani)

 

Cele mai mari salarii din România le merita pompierii, sunt oameni care-și pun viețile în pericol pentru a salva alte vieți, dar și bunuri din viața acelor oameni. Multi își dau viața și probabil sunt printre puținii oameni care nu sunt corupți într-o țară plină de penali. Trebuie să fie trup și suflet 24/7, fiind o meserie în care fiecare secundă pierdută contează (Antonia, 15 ani)

Întrebările au fost inspirate de cartea Experimentul Zaica (2000), în care profesorul de pictură Dorel Zaica a adunat o colecție a opiniilor elevilor săi, într-o viață de dascăl.

au consemnat MIHAELA PUSTAN și CĂTĂLINA VOTAV

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: