Fii autentic!

Învăţarea autentică poate fi secretul învăţării optime de către toţi elevii. Într-o lume în care autenticitatea este adesea slab reprezentată, în tot ceea ce se întâmplă, de la hrană la divertisment, trebuie să învăţăm la un nou standard de autenticitate.

20180608_081007.jpg

Foto: George Pintea

Una dintre cele mai bune modalităţi de a învăţa să fii autentic este să foloseşti probleme din lumea reală, cu provocări şi întrebări. Provocările lumii reale sunt peste tot, de obicei nu sunt în manuale sau culegeri.

Cine va vedea munca finală a elevilor noştri? Ştim cu toţii că, din păcate, în majoritatea cazurilor, numai profesorul de la clasă. Cu toate acestea, trăim acum într-o epocă în care pur şi simplu nu este suficient. Vrem ca mai mulţi oameni să vadă munca elevilor, din mai multe motive.

Un motiv ar fi că profesorul îşi poate motiva sau mobiliza elevii pe baza numărului de persoane care le vor vedea munca.

Cei mai mulţi adulţi lucrează în medii în care oricine le poate vedea munca şi din cauza asta ne pasă. Avem un motiv autentic pentru a produce o muncă de calitate superioară. Dacă nimeni nu ar vedea vreodată sau nu ne-ar folosi munca, s-ar putea să nu vrem să arătăm toate calităţile.

Read the rest in Paperless

GEORGE PINTEA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: