MARIA PAŞCALĂU: Digi 24 Oradea în studioul LOGO Paper!

Sâmbătă, 17 februarie 2018, am avut deosebita plăcere de a-l avea alături de noi în studioul LOGO Paper pe Claudiu Mihuţ, realizator de ştiri la postul de televiziune Digi 24 Oradea. Claudiu ne-a împărtăşit câteva aspecte legate de meseria pe care o practică şi despre jurnalism.

Un prim aspect pe care l-am adus în discuţie a fost legat de calităţile pe care trebuie să le aibă un tânăr care aspiră către această profesie. După părerea lui Claudiu, un tânăr care doreşte să devină jurnalist trebuie să aibă determinare, dorinţă, răbdare şi, nu în ultimul rând, pasiunea de a aduna cât mai multe informaţii esenţiale.

Cu toţii ştim că tehnologia evoluează pe zi ce trece. Nu am ezitat să îl întreb pe Claudiu despre modul în care a evoluat tehnologia şi în domeniul jurnalistic. Un exemplu concret îl regăsim în transmisiunile live, transmisiuni care prin anii ’80 erau greu de realizat. În zilele noastre cu un simplu click putem urmări diverse emisiuni transmise live sau în reluare.

Discutând despre programe de editare, Claudiu ne-a mărturisit că programul de editare Premiere este unul destul de bun. Acest program de editare este folosit şi la postul de televiziune Digi 24 Oradea.

Un lucru esenţial pe care l-am aflat de la Claudiu a fost că fiecare jurnalist trebuie să aibă propriul stil şi să nu încerce să copieze vreun alt jurnalist. După părerea lui, tinerii care vor să urmeze o carieră în jurnalism ar trebui să facă încă din liceu o vizită într-un studio de televiziune, pentru a vedea tot ceea ce se întâmplă acolo.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii, rămâneţi cu ochii pe LOGO Paper. În cel mai scurt timp vom posta şi interviul video, care e prelucrat de Dan Mihai Chiş.

MARIA PAŞCALĂU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: