EMANUEL GAVRILĂ: Primul job

Când eram copii, toţi visam că atunci când vom fi mari vrem să devenim medici, avocaţi, poliţişti, actori sau cântăreţi. Când însă ajungi la liceu, îţi dai seama că exista mai multe posibilităţi de a avea un loc de muncă şi ca acesta nu este uşor de găsit.

Pentru tinerii din ziua de azi, multi angajatori ofera locuri de munca pentru perioada de vară, cu salarii attractive, în diferite domenii de activitate, majoritatea fiind cele din turism.

Tinerii  cu varsta de peste 15-16 ani doresc un loc de munca pe parcursul verii, pentru a castiga bani de buzunar. Cei mai muti dintre ei aleg sa se angajeze la un restaurant, ca ospatari sau barmani, cele mai multe locuri fiind pe Litoral si in statiuni turistice precum Baile Felix.

Angajatorii ofera tinerilor posibilitatea de a se integra intr-un colectiv, altul decat cel de la scoala, oferind tanarului angajat un start promitator in cariera pe care doreste sa o urmeze.

Primul job ofere tanarului adolescent o prima impresie despre cum se castiga banii, acestia fiind folositi ulterior cu o mai mare chibzuinţă, dând valore mai mare acestora.

Un job din adolescenţă îi va face pe tineri sa devina mult mai sociabili, putand fi capabili sa isi spuna punctul de vedere mai usor in societatea de azi si integrandu-se mai usor intr-un colectiv. Uni isi vor descoperi un job pe care vor sa-l urmeze in viitor, in care deja au un  minim de experienta acumulata, acest lucru adaugand un plus la CV-ul acestora.

La un moment dat ne dam seama ca nu este foarte simplu sa realizam tot ceea ce visam, dar nu este imposibil, visul realizandu-se insa cu multa munca si perseverenta. Este foarte important sa credem in visele noastre, muncind pentru a fi realizate.

Mult succes în noul job!

EMANUEL GAVRILĂ

image not available

EMANUEL GAVRILĂ

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: