RAREŞ ROMAN: Narcis este arbitru

Narcis Buciuman, elev în clasa a IX-a D la Liceul Onisifor Ghibu Oradea, clasa doamnei profesoare Mariana Vesa, este arbitru începător.

narcis bucuiman

NARCIS BUCIUMAN

„Mi-a placut ce facea un arbitru si am vrut sa fac acest lucru de mic”, ne spune. A urmat o scoala de arbitri din cadrul Liceului cu Program Sportiv Bihorul din Oradea. Aceasta scoala a durat patru luni si a costat 150 lei.

Programul de antrenamente consta in două antrenamente pe saptamana, a cate două ore, cu domnul antrenor Marcel Pirtea. Antrenamentele sunt martea de la 8:30 p.m. la Stadionul Iuliu Bodola Oradea, iar, celalalt joia de la 4:30 p.m., în cadrul Ştrandului Perla din Baile Felix. Dupa antrenament urmaează o sedinta in care se primesc delegarile la meciuri si se discuta meciurile trecute.

Narcis a arbitrat pana acum cinci meciuri, fiind asistent, cel mai important fiind primul, intre CSM Oradea si CS 2 Osorhei, terminat cu victoria CSM-ului cu 6-0.

Dupa fiecare arbitru primeste o remuneratie.

Ne mai spune ca exista si o ierarhie intre arbitri. Toti sunt stagiari primele 6 luni, iar apoi promoveaza la liga a V-a, apoi liga a IV-a, liga a III-a (dupa 21 de ani), liga a II-a si liga 1, urmand – în funcţiede cat de bine arbitreaza – sa fie chemati si la competitii mai mari, cumsunt Champions League, Europa League, Cupa Romaniei etc.

Narcis recomanda aceasta profesie, deoarece este interesantă si te mentine sanatos.

RAREŞ ROMAN

rares-roman

RAREŞ ROMAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: