Concurs naţional de reviste şcolare

Directia Generala a Învatamântului Preuniversitar din Ministerul Educatiei si Cercetarii, împreuna cu inspectoratele scolare si Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România, organizeaza anual un concurs national al revistelor scolare. Anul acesta se va desfasura în trei etape: locala/sector; judeteana/municipala; nationala.

Sursa imagine: www.123rf.com

Sursa imagine: http://www.123rf.com

Etapa locala (pe scoala, localitate/sector /oras/municipiu (17- 26 aprilie a.c.) Scolile vor intra în concurs în luna aprilie a fiecarui an scolar, termen la care vor fi depuse revistele la inspectoratele scolare judetene. La nivel local, juriul va fi stability de inspectorul scolar general si va fi format din cinci persoane (un inspector de limba si literature româna, inspectorul cu activitati educative scolare si extrascolare, doi ziaristi locali, un profesor de specialitate). Jurizarea se va încheia în aprilie, iar revistele selectionate se vor trimite cel mai târziu pâna la 20 aprilie a.c., la Inspectoratul Scolar Judetean. Nu exista o limita pentru numarul revistelor scolare trimise la faza judeteana.

CITEŞTE ŞI: https://logopaper.wordpress.com/2012/12/19/liceul-teoretic-onisifor-ghibu-tiparit/

Concursul are urmatoarele obiective: cunoasterea si popularizarea la nivel national a revistelor concepute si conduse de elevi; evaluarea si verificarea experientei în domeniul publicisticii scolare; polarizarea unui numar cât mai mare si cât mai variat de talente în jurul revistei scolii; cultivarea respectului pentru cuvântul scris, pentru exprimarea corecta si expresiva în limba româna; educarea tinerilor în spiritul respectului pentru adevar, pentru reflectarea obiectiva a realitatii, prin aplicarea principiilor deontologice ale profesiei de jurnalist; sporirea nivelului de însusire a tehnicilor clasice si moderne de redactare, tehnoredactare, documentare, investigare, multiplicare, difuzare a unei publicatii scolare.

Alte informaţii la adresa: http://www.isj.gl.edu.ro/html/sub_noutati/Concursuri/reviste%20scolare.pdf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: