O săptămână altfel într-o şcoală altfel

 „Săptămâna altfel” se va desfăşura din data de 1 aprilie până în 5 aprilie 2013 si va fi dedicata activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, sub genericul Să ştii mai multe, să fii mai bun! Noi, elevii clasei a XII-B, am încercat să să ne organizăm această săptămână cu diferite activitatăţi împreună cu diriginta noastră, Florina Porteleki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProlog: pentru bac

Ţinând cont ca bacalaureatul bate la uşă, ne-am ales să sacrificăm o zi din această săptămână pentru a rezolva subiecte de bacalaureat. Acea zi va fi prima zi, deoarece gandul nostru a fost ca să lăsăm activităţile mai interesante pentru următoarele zile.

Ziua a doua: în mini-deltă

În a doua zi a săptămânii vom merge, la insistenţele colegei noastre, Alexandra Roman, în Cefa; o comună foarte frumoasă din apropierea oraşului, unde vom vizita diferite locuri prezentate de aceasta.

CITEŞTE ŞI: MINI-DELTA DIN SUDUL BIHORULUI

Ziua a treia: Muzeul Satului

Cea de-a treia zi din săptămână ne-am dori foarte mult să o organizăm împreună cu profesorul de jurnalism pentru a merge la Parcul Etnografic Naţional “Romulus Vuia” din Cluj, denumit în mod curent Muzeul Satului, situat în pădurea Hoia.  Acesta este unul dintre cele mai vechi expoziţii de acest tip din lume, având peste 50 de gospodării, monumente arhitecturale sau instalaţii tradiţionale.

Ziua a patra: la cinema

Următoarea zi a săptămânii o numim “ziua filmelor bune”, deoarece vom face o mica escapadă la vizionarea unuia sau a unor filme la cinematograf. Această zi este menită divertismentului.

image001Epilog: lacul cu nuferi

În ultima zi a săptămânii, am organizat împreună cu diriginta, o vizita în împrejurimi, mai exact în Băile Felix. Aici vom desfăşura activităti precum: plimbări prin pădure, vizitarea lacului cu nuferi (o atracţie a acestei staţiuni), precum şi un întreg tur al staţiunii, precedat de informaţiile aferente care măresc interesul asupra frumseţii acestui loc.

CITEŞTE ŞI: ŞCOALA ALTFEL SE NUMEŞTE ALTFEL

ANDA MIHUŢA

ANDA MIHUŢA

Atmosfera acestei săptămâni este una specială, fiind trăită atât de către noi elevii, cât şi de către profesori cu sentimentul câştigării unei noi experienţe – sentiment prielnic pentru fixarea unor relaţii poate mai umane decât ce se pot stabili în cadrul unei ore de curs.

ANDA MIHUŢA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: