100 de lei reexaminarea pentru elevii care-şi pică bac-ul

După modelul universitar, unde orice restanţă se plăteşte de către studenţi, liceenii care nu iau bac-ul din prima ar putea fi taxaţi cu 100 de lei la a doua sesiune. Un deputat independent va include această prevedere într-un amendament la Legea educaţiei. Vor fi scutiţi de taxă doar cei cu venituri reduse.

“Nu văd de ce absolvenţii de liceu care nu iau bacalaureatul să nu plătească o taxă de reexaminare, aşa cum se procedează în mediul universitar, unde studenţii îşi achită fiecare restanţă. În acest fel, elevii vor fi motivaţi să înveţe pentru Bac. Eu cred că nu le convine să le ceară bani părinţilor pentru reexaminare”, a declarat deputatul Daniel Oajdea. Potrivit acestuia, statul cheltuie mulţi bani pentru aceşti elevi, care “au făcut altceva decât să înveţe în liceu”. “Trebuie plătiţi examinatorii, energia electrică, hârtia şi multe altele, iar costurile se suportă din bugetul statului. Nimeni nu trebuie să plătească pentru greşelile altora”.

Respectivul va supune la vot săptămâna viitoare un amendament la Legea Educaţiei, în care va solicita introducerea taxei de 100 de lei pentru reexaminarea unui elev la bac, indiferent dacă pică o probă sau le repetă pe toate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: