DAIANA: Campioane municipale la fotbal feminin

Fotbalul este considerat de majoritatea persoanelor un sport pentru băieți, dar sunt și fete atrase de o asemenea activitate. Am avut marea plăcere de a intra în dialog cu Eliza Moț, elevă în clasa a X-a B la Colegiul Național Onisifor Ghibu, o mare iubitoare a fotbalului și practicantă a acestui sport, care mi-a răspuns la câteva întrebări legate de echipă, meciuri și campionate.

ELIZA MOȚ

Cum se numește competiția la care ai concurat?

ELIZA: Competiția se numește Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

Care este titlul pe care l-ați câștigat?

ELIZA: Am câștigat locul 1 la faza municipală.

Descrie parcursul victoriei voastre și rezultatele.

ELIZA: Olimpiada pe municipiu a fost între patru licee: Ghibu, Vuia (care a fost și gazda), Viteazu și Betel. Noi am început primul meci, jucând cu gazda (Vuia), i-am bătut cu scorul de 4-0, apoi a jucat Betel cu Viteazu, în care Viteazu a câștigat; după, a jucat Betel cu Vuia, din care a câștigat Vuia, apoi am jucat noi ultimul meci cu Viteazu, în care am câștigat cu scorul de 4-2.

Unde s-au desfășurat meciurile și care a fost atmosfera?

ELIZA: Atmosfera a fost una foarte plăcută, cu multe emoții, dar și cu multe zâmbete și lacrimi de fericire la final. Am jucat în sala de sport a Liceului Vuia, iar spectatori nu prea au fost, doar câțiva părinți.

Fetele campioane. Sursă imagine: arhiva personală Ladany Andrea

Care este componența echipei și din ce clase provin?

ELIZA: Echipa e formată din Roxana Jurcuț din clasa a IX-a C, Ligia Popa din clasa a XII-a D, Beatrice Berce din clasa a XII-a B, Cristea Anda din clasa a X-a D, Maria Iviniș din clasa a XI-a D, Alexandra Secară din clasa a XI-a A, Alessia Crăciun din clasa a IX-a D și eu.

Care a fost cea mai bună jucătoare a turneului?

ELIZA: Noi nu ne concentrăm pe care este cea mai bună – toate suntem bune și încercăm să ne ajutăm pe teren una pe cealaltă fiind o echipă unită și să ajungem la o performanță cât mai notabilă.

Antrenoarea noastră este Andreea Ladanyi și țin să-i mulțumesc în numele meu și al întregii echipe pentru tot sprijinul și toată răbdarea acordată. E o antrenoare excelentă, de la care am învățat multe lucruri și  ne ajută cu orice avem nevoie.

a consemnat DAIANA POPUȘ

DAIANA POPUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: