ELIZA & IONELA: Sentimentele din spatele reflectoarelor

În data de 15 februarie, la ora 16:00, doamna profesoara Lazăr Laura ne-a propus sa mergem la teatru. Piesa de teatru a fost una speciala pentru elevi, evidențiind posibile stări de anxietate și depresie, având numele Niște zile ciudate si începând cu actorii care interpretau personajele principale pe nume Paul și Iana.

Foto: Eliza Moț

Acțiunea din piesa scrisă de Elise Wilk se petrece pe parcursul a câtorva ani din viata lor, începând cu o zi din vacanta lor la mare. Piesa de teatru este un model pentru noi, adolescenti din ziua de azi, aceasta evidențiind cei mai importanți ani din viata noastră. În piesa este vorba despre personajele principale, aceștia trecând printre niște întâmplări firești pentru vârstă adolescentei. Deși au personalități diferite, ambele personaje au probleme cu anxietatea la fiecare manifestându-se diferit.

Prof. LAURA LAZÂR

Stările lui Paul pornesc de la relația sa cu parintii, aceștia planificandu i întreaga viata după cum credeau ei și nu tin cont de dorințele copilului sau, astfel încât acesta ajunge sa se desprinda de realitate. Pe de alta parte, starile Ianei se manifesta intr un alt mod, aceasta fiind mult mai sociabila, în comparație cu Paul.

Având în vedere ca cele doua personaje aveau o relație dificila cu parintii sai, nu reuseau sa se deschidă și sa vorbească despre problemele lor. Astfel, piesa are un scop motivațional pentru adolescenții de astăzi, îndemnându-i sa se deschidă și sa vorbească despre probleme lor.

Foto: Eliza Moț

Consideram ca aceasta piesa ar putea avea un impact asupra adolescenților și părinților din ziua de azi, mulți dintre noi regasindu ne în situații asemănătoare cu cele al personajelor.

Ii mulțumim doamnei profesoare Lazăr Laura pentru această ocazie!

ELIZA MOȚ, IONELA STURZ

ELIZA MOȚ și IONELA STURZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: