MĂDĂLINA: Până când te schimbi

În urmă cu o luna am citit o carte care se numește Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi, semnată de Mike Robbins, apărută în limba română la Editura AMSTA Publishing în 2009.

Acesta a scris cartea într-o perioadă mai dificilă a vieții lui, așa că a pus în ea a pus toate gândurile și experiențele sale.

Înainte de acesta carte acesta nu mai scrisese de vreo cinci ani, dar în anul acela a simțit nevoia sa împărtășească cu publicul experiențele care i-au schimbat viața.

Este o carte ușor de abordat si de citit, cursiva, care te poarta alături de autor prin diferite etape ale vieții sale, care l-au dus la conștientizările prezentate in paginile cărții.

„În cei 40 de ani de viață ai mei, dar in special in ultimii 13, de când sunt antrenor spiritual, speaker si scriitor, am observat ca nu succesul, mai mare sau mai mic, si nici circumstanțele cu care ne confruntam in viață nu sunt importante, ci cea mai importanta relație umana pe care o avem este cea cu noi înșine.”

Mesajul transmis prin titlul cărții este unul foarte puternic si cat se poate de real si de profund, pentru ca, într-adevăr, nimic nu se schimba pana când tu nu te schimbi, si anume pana când noi nu ne modificam modul propriu de gândire, de percepție, de conștientizare.

Fiecare capitol din acesta carte este un îndemn spre o schimbare, în bine. Este o carte motivațională și te ajută în multe situații

„Scriind această carte, mi-am dorit să le împărtășesc cititorilor unele dintre aceste experiențe și percepții profunde,astfel încât să le ofer un sprijin în călătoria lor spre creștere spirituală, descoperire și împlinire.

Menirea acestei cărți este aceea de a vă oferi o cunoaștere mai profundă a propriului sine și a celor mai importante aspecte ale propriei vieți – de a vă ajuta să vă străduiți, din răsputeri, să evaluați lucrurile rațional și să vă concentrați pe ceea ce este cu adevărat important pentru voi. Dar, mai presus de orice, această carte vă va ajuta să dați dovadă de mai multă compasiune, de mai multă acceptare și de mai multă iubire față de voi – ceea ce vă va  permite să dați dovadă de mai multă compasiune, de mai multă acceptare și de mai multă iubire față de. Oamenii din viața voastră și față de tot ceea ce există în viața voastră”, spune autorul.

Daca te afli într-un moment dificil al vieții tale in care ai vrea să renunți la visul tău sau la orice altceva, citește aceasta carte și sigur îți vei schimba perspectiva. Și îți vei da seama că nimic nu este imposibil daca îți dorești cu adevărat.

Autorul ne mai spune și să ne bazăm pe ceea ce este important și ne interesează în viața și să nu irosim timpul degeaba.

Cel mai important lucru este sa nu te compari cu alții, ci să înveți să te iubești și să te accepți așa cum ești, fiindcă nu contează ce spun  alții despre tine.      

Renunță la imperativul trebuie si învață sa faci deosebirea intre obligație si alegere, între a  trebui si a vrea.  Nimeni nu poate să-ți spună că trebuie să faci ceva daca vrea sa îți atragă atenția ar trebui să folosească un alt verb, mai puțin acela de supunere.

Mie mi-a plăcut foarte mult acesta carte și de cate ori mă voi afla într-o situație dificila mă voi gândi la ea. Am învățat că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem și să nu mai fim doar criticii noștri, ci sa fim prieteni cu acel om care ne înțelege cel mai bine.

O recomand tuturor sa o citească, chiar daca nu au avut vreo situație dificila in viața lor, deoarece vor învăța și mai multe lucruri bune.

MĂDĂLINA BĂTRÂNA

MĂDĂLINA BĂTRÂNA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: