CRISTINA: Îndemn la iubire

“Omnia vincit amor; et nos cedamus amori” – Publius Vergilius Maro în Bucolica (în traducere= Iubirea învinge toate piedicile, și noi să ne supunem iubirii)

Chiar dacă iubirea se simte diferit pentru fiecare, aceasta în final este ultima care va rămâne chiar și după moarte. În ciuda faptului că unii dintre noi, poate nu am trăit o iubire sau am trecut printr-una marcantă, ce și-a lăsat amprenta, nu putem nega că undeva în sufletul nostru iubirea are un loc rezervat.

Vergilius, poet latin, dictează aceste vorbe, prin care susține că iubirea poate învinge până și la cel mai mare dușman, care poate reprezenta o piedică sau un obstacol în viața noastră. Fie că vrem, fie că nu, cândva ajungem să ne supunem iubirii, pentru că este ultima care ne rămâne.

Chiar dacă sufletele noastre sunt putrede și reprezintă o jucărie pentru societate, undeva există o parte din noi care rămâne neatinsă și protejată de iubire.

Moartea poate fi învinsă de iubire, deoarece sfârșitul vieții, nu este și sfârșitul iubirii. Sentimentele pentru o persoană vor rămâne, chiar dacă acea persoană nu.

De aceea, iubiți, lăsați-vă iubiți și nu uitați ce e, sau ce a fost iubirea pentru voi.

CRISTINA IVANCOV

CRISTINA IVANCOV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: