ANDREEA: Un an altfel

Ai zdrobit ziduri de piatră cu pumnii încleștați și ai sfărâmat munții în bucățele sub picioare. Ai înotat prin ape învolburate, ți-ai strâns provizii în vene și le-ai revărsat peste flăcările care amenințau să te mistuie. Ai reușit să treci peste încă un an, suflete de Phoenix!

De ceva vreme viața pare să nu mai revină la normal. 2021 a fost un an altfel. Anul în care nimic nu a mai fost la fel. Anul de căutări, regăsiri și pierderi. Anul de zbucium și nesiguranță.

Probabil că nu vei putea șterge cu buretele nenumăratele momente când ai clacat, când ți-ai dorit să dispari, să fugi și să te trezești din acest coșmar, pe care credeai că îl visezi. Numai că nu era coșmar, era realitatea ta și a tuturor, pe care a trebuit să înveți să o accepți în fiecare zi.

A trebuit să îți faci curaj să te privești în oglindă, să sapi după tine, să plângi după tine, să cauți în sufletul tău resurse pentru a putea merge mai departe. Lumina de la capăt a fost mai departe ca niciodată. Înapoi nu te puteai întoarce, înainte nu voiai să mergi. Lumina dinăuntrul tău era stinsă, iar tu ai fost în beznă totală.

Ai plâns, deși cândva erai un om fericit. Ai râs, deși trăiai un infern. Ai zâmbit, știind că vârstă spune puține despre om și despre modul lui de a percepe viața. O bună parte dintre oameni mor fără să înțeleagă de ce au trăit atâția ani. Pentru ei viața se aseamănă cu un simplu contract ce în curând are să expire.

Dar tu îți porți înfrângerile în zâmbete, iar victoriile îți sunt scrise în palmele și genunchii juliți. Lacrimile ți-au fost prețul pentru micile clipe de fericire trăite pe sărite. Ai supraviețuit așa, neștiind ce-i de fapt viața.

În noul an, bucură-te de toate lucrurile mărunte din viața ta, pentru că, în fiecare zi călătoria ta aici s-ar putea încheia, iar cu cât așteptăm mai mult, cu atât mai greu primim ceea ce ne dorim. Este cea mai stupidă lege a universului, dar și cea care ne învață că nimic nu depinde de noi. Totul este doar o iluzie, credem că noi alegem, dar de fapt altcineva a ales deja pentru noi.

Chiar dacă în noul an pășești în necunoscut, cu sufletul zvâcnind, nu păși cu teamă, ci cu admirație, viața din fața ta este frumoasă! 

ANDREEA FEHER

ANDREEA FEHER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: