GEORGIANA & ELIZA: În turneu cu Paula Seling și Aurelian Temișan

În zilele de 26, 27, 28 și 29 noiembrie 2021, Bihorul și Sălajul s-au aflat pe agenda unui turneu muzical care a adus la un loc câțiva artiști iubiți și consacrați ai României. În județul nostru aceștia au concertat în Marghita, Beiuș si Oradea. Este vorba de Paula Seling, Aurelian Temisan, George Miron și compozitorul Andrei Tudor.

La concertul din Oradea, acestui grup i s-au alăturat câțiva muzicieni ai Filarmonicii de Stat Oradea, cu vioară si violoncel, pentru acompaniament.

Subsemnata, Georgiana Caba, am avut privilegiul să petrec cinci zile în compania acestor artiști ca artist al Asociației Muzicale Enjoy Music, co-organizator al acestui turneu.

Concertele s-au desfășurat, în ordine, in următoarele locații: Marghita, Beiuș, Șimleu, Zalău și Oradea. Deși condițiile pandemice au impus restricții (accesul s-a făcut pe bază de invitație), publicul a fost numeros, iar spectacolele s-au ținut cu săli pline.

A fost un turneu caritabil, făcut cu sprijinul  Episcopiei Greco-Catolice, iar un plus de solemnitate l-a adăugat faptul că toate concertele au avut loc în biserici. De exemplu, în Oradea, concertul a avut loc la Sanctuarul Eparhial Maica Domnului.

Repertoriul a fost divers, dar cu specific legat de Sărbătorile de Iarnă și de Nașterea Domnului, cu colinde, cu piese în română și engleză.

Personal, am ales piesa Vin acasă de Crăciun, cântată original de Andra, sub îndrumarea profesorului meu, Ovidiu Lazăr, și a dirijorului Andrei Tudor. Am cântat-o și pregătit-o pentru prima dată, special pentru acest turneu.

Fiind un turneu caritabil, banii strânși au fost direcționați în fiecare localitate pentru diverse cauze umanitare. La Oradea, de pildă, aceștia au fost direcționați spre asociația care sprijină copii cu autism.

Pe parcursul acestui turneu am creat strânse legături cu artiștii mari, am primit sfaturi, am râs împreună și am împărtășit momente, mai ales cu Aurelian Temisan, George Miron, dar și cu Paula Seling.

Bullying în lumea artiștilor

Unul din subiectele abordate în backstage a fost surprinzător, și anume fenomenul de bullying din lumea vedetelor. Artiștii ajungsă fie judecați pentru fiecare postare făcută pe social media, pentru fiecare idee menționată și de cele mai multe ori publicul trage concluzii greșite și aruncă cu hate. Aceste mesaje răutăcioase, postate public, ating o latură sensibilă a artiștilor și lasă cicatrici.

Sursă foto: arhiva Asociației Muzicale Enjoy Music

Există și un rezumat video a acestui turneu, realizat de o echipă profesionistă, numită Motion Sight. Răzvan Zot a realizat un produs media deosebit, a documentat foto și video turneul. Vom posta foarte curând materialul acestora.

GEORGIANA CABA, ELIZA MOȚ

ELIZA MOȚ și GEORGIANA CABA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: