ALEXANDRA: De ce ar trebui să vizităm România?

Anul acesta se pare că România a devenit cea mai populară destinație printre turiștii români, având în vedere că posibilitățile de a vizita alte locuri s-au redus considerabil. Dar chiar înainte de pandemie am fost curioasă să aflu cum ne privesc oamenii, ce îi încântă pe ei și ce le povestesc prietenilor despre acest tărâm mai puțin explorat al Europei.

Cele mai frumoase atracții turistice din România sunt:

Delta Dunării

Delta Dunării este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase și unice atracții turistice din România. Nicio altă țară din Europa nu are o deltă la fel de bine păstrată ca aceasta. Există multe locuri din estul României de unde poți explora Delta Dunării, dar unul dintre cele mai bune este orașul Tulcea. Acest oraș datează din cele mai vechi timpuri, chiar înainte ca românii să ajungă în România. Este ușor să ajungi la Tulcea din capitala țării, București, cu autobuzul sau trenul.

Copyright: libertatea.ro

Cimitirul Vesel

Un cimitir ciudat se află în Săpânța, un mic sat românesc situat într-o vale pitorească din județul Maramureș. Un reper colorat care ne amintește că moartea nu trebuie temută, Cimitirul Fericit este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România. În cadrul Cimitirului Vesel, cunoscut și sub numele de Cimitirul Fericit, se află 800 de cruci care prezintă viața celor îngropați acolo, prin imagini colorate.

Transfăgărășan

Indiferent dacă trebuie sau nu să călătorești între București și Sibiu, este neapărat nevoie ca măcar o dată să mergi pe celebrul drum Transfăgărășan. Din cauza altitudinii mari, este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului. Se deschide de obicei între lunile iulie și octombrie, dar depinde de starea vremii. Noaptea, după lăsarea întunericului, accesul este interzis. Serpentinele incredibile sunt ceea ce fac acest drum atât de pitoresc. Simte-te liber să  te oprești la unul dintre numeroasele puncte de vedere și să admiri priveliștile din vale.

Castelul Corvinilor

Transilvania este o bijuterie pentru vânătorii de castele. De departe, preferatul meu este Castelul Corvinilor, denumit și Castelul Huniazilor din Hunedoara. De asemenea, figurează pe lista celor șapte minuni ale României.

Salina Turda

Cuibărită în inima Transilvaniei, Salina Turda este una dintre cele mai interesante locuri din România. Dacă te-ai întrebat vreodată cum este să te dai într-o roată mare sub pământ, acum ai șansa să trăiești această experiență. Alte activități din salină includ tenis de masă, bowling și mini-golf. Poți merge apoi să vizitezi insula subterană de sare și să te plimbi cu barca pe apă. Mina de Sare Turda este situată cam la 45 de minute distanță cu mașina de Cluj-Napoca.

ALEXANDRA SOANE

ALEXANDRA SOANE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: