„Citiți, ca să nu muriți!” VIDEO

Revenim, cum v-am promis în avanpremieră, cu interviul acordat de dna Maria Scripcă, PR al Librăriei Cărturești din Lotus Center.

Discuția noastră s-a legat de activitatea librariei pe timp de pandemie.

Totodata, dna Scripcă ne-a enumerat schimbarile de comportament ale cumparatorului / cititorului comparativ cu cele dinainte de starea de urgenta, spunand ca fluxul oamenilor este oarecum diferit, ca oamenii sunt mai cumpatati si mai atenti la ceea ce cumpara si nu numai.

Despre cartile-vedetă, pe partea de bestseller, doamna Maria Scripca ne enumeră următoarele titluri: Arta manipulării de Kevin Dutton, Gânduri către sine însuși de Marcus Aurelius și O educație emoțională de Alain de Button, pe care ni le recomandă.

Pe partea de noutati, intalnim Doamna Nobel de Lisa Stromme, o carte pentru copii – Ce, cum și de ce simt – Printesa Urbana si o carte de fictiune, Și a fost seară și a fost dimineață de Ken Follett.

Un alt punct atins a fost despre campaniile de promovare desfasurate in aceasta perioada, din care dna Scripcă a mentionat campania Cititori pentru scriitori, organizata de fFundatia Carturesti, in partenierat cu Ascociatia Maria si Pro Patrimoniu, care au creat programe de bursa si rezidente de creatie literara dedicate autorilor români, cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani, la categoriile roman, proza scurta, poezie si eseu.

Proiectul pune la dispozitia autorilor romani patru burse in valoare de 1000 de euro fiecare si patru rezidențe de creatie, inscrierile fiind posibile pana in 31 octombrie.

Mai multe detalii pe www.carturesti.ro

Reporter: BEATRICE BERCE, filmare: CASIAN KONYARI

CASIAN KONYARI şi BEATRICE BERCE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: