BEATRICE & CASIAN: Ghibu readus la viață

Timp de două zile, în 30 și 31 octombrie, cu ocazia zilei școlii noastre, elevii au pregătit o poveste în care au dat viață câtorva mari oameni de litere și cărturari români.

carturari

Andrei Călinescu (Onisifor Ghibu), Șt.O. Iosif (Rareș Bredean), Prezentatorul (Darius Hulea), Octavian Goga (Alex David) și George Coșbuc (Konyari Casian)

Sub îndrumarea doamnei prof. Luminița Feșnic, Octavian Goga (Alex David), Șt.O. Iosif (Bredean Rareș), Andrei Călinescu (Onisifor Ghibu), George Coșbuc (subsemnatul, Konyari Casian) și Prezentatorul (Hulea Darius) au evocat câteva momente importante din viața patronului nostru spiritual.

Pentru a ni-l readuce în minte, amintim că Onisifor Ghibu s-a născut la Sibiu, în 31 mai 1883, iar pe perioada vieții sale a fost profesor de pedagogie, membru corespondent al Academiei Române, dar si mare om politic, numărându-se printre arhitecții Marii Uniri din 1918. A decedat in 31 octombrie 1972, aceasta fiind și data în care sărbătorim ziua școlii noastre.

image

Dna prof. Luminița Feșnic, inițiatorul și îndrumătorul acestui medalion cultural. organizat de ziua școlii, talonată de elevii participanți

Cu această ocazie, Darius Hulea (XB) ne-a declarat: „Zilele în care am readus la viață marele nostru patron spiritual, Onisifor Ghibu, au fost niște zile în care noi sperăm că am reușit să aducem suficiente informații despre unele momente importante din viața marelui Ghibu. Am fost prin toate clasele școlii noastre timp de două zile, zile pentru care ne-am pregătit timp de aproximativ o săptămână, constant.”

BEATRICE BERCE, KONYARI CASIAN

casian beatrice

CASIAN KONYARI şi BEATRICE BERCE

One comment

  1. Adelina Hulea

    Felicitări elevilor cât și indrumatorilor! Fratelui meu, Darius, precum și colegilor săi le transmit succes în continuare în toate proiectele! 👏🥂😘

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: