SONIA & BIANCA: La rămășițele Notre-Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris e un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, conform Wikipedia. Această catedrală romano-catolică, a cărei construcţie a durat din 1163 până în 1345, are înălțimea de 69 m.

Din păcate, pe data de 15 aprilie 2019 a izbucnit un incendiu pe acoperișul catedralei.

nd01

Foto: Konyari Casian

Întreaga omenire a fost tulburată de acest incident.

Probabil nu vom ști cauza exactă a acestei tragedii, dar sunt multe teorii pe care le putem lua în calcul. Acestea fac referire la un scurtcircuit electric sau la instalațiile de ridicare a meterialelor de construcție.

Catedrala are o importanță deosebită în arhitectura lumii. Totodată, a fost denumită ca fiind cea mai frumoasă catedrală construită în stil gotic din lume.

La câteva zile după acest eveniment, în data de 21 aprilie, Beatrice Berce şi Casian Konyari au vizitat această destinaţie, au făcut fotografii la fața locului și ne-au împărtășit opiniile lor.
Beatrice Berce şi Konyari Casian

Beatrice Berce şi Konyari Casian

„Tragicul eveniment de la Notre-Dame a avut un oarecare efect asupra mea, mai ales pentru ca am avut ocazia de a merge la fața locului la câteva zile după dezlănțuirea focului. M-a cuprins un sentiment de teamă, realizând cum sute de ani de istorie pot fi șterși în câteva ore”, spune Beatrice.

nd02

Foto: Konyari Casian

„Ocazia de a vedea catedrala Notre-Dame intactă a dispărut înainte cu două zile de a vizita Parisul. Am fost dezamăgit, pentru că am ratat șansa de a vizita una dintre cele mai frumoase clădiri din lume”, ne-a declarat Casian.

SONIA BAIDUC, BIANCA BĂRCAN

sonia

BIANCA BĂRCAN şi SONIA BAIDUC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: