BEATRICE & CASIAN: Voluntar la Cărturești!

Doamna Maria Scripcă este PR şi librar la Librăria Cărturești din Lotus Center. Marţi, 14 mai 2019, am avut ocazia de a o avea alături de noi.

maria scripca

Foto: HANNA CZELI

Scopul vizitei a fost punerea la punct a unei colaborari intre Cărturești Oradea si Liceul Ghibu – colaborare care de fapt a şi început, căci unul dintre premiile de la Arhetipuri în Game of Thrones a fost o sponsorizare a acestei librarii (ne bucurăm că fericitul câştigător a fost colegul nostru, Andrei Sîrb).

andrei sirb

ANDREI SÎRB

Aceasta vizită a avut totodată scopul de a invita elevii scolii noastre sa colaboreze la intemeierea unui club (grup) de lectură in care sa putem discuta despre cartile pe care le-am citit, să-i motivam pe ceilalti să citească ce noi am citit si sa impărtăsim opiniile comune, pozitive sau negative asupra unei cărti sau, de ce nu, a unui film.

 

„Blochează” Cetatea!

Totodata, doamna Scripcă ne-a oferit posibilitatea de a fi voluntari la Citadel Delivery. Evenimentul e progamat sa se desfasoare in weekend-ul 19-21 iulie, in vacanța de vară.

Acesta este un eveniment cu amploarea unui festival care se realizeaza in intreaga tara sub numele de Street Delivery, presupunand „blocarea” temporara a unei strazi si „ocuparea” acesteIa cu standuri de cărți si evenimente culturale, totul pentru stimularea interesului pentru lectura.

În Oradea, evenimentul se va ține in Cetate, cu participarea APTOR.

Toti cei ce vor participa ca voluntari vor primi diplome de voluntariat, care vor contribui la dosarul de admitere la facultati si universitati.

 

Sucevean într-o librărie orădeană

În a doua parte a intalnirii, doamna Maria Scripcă ne-a invitat să-i adresăm intrebări. Cineva a vrut sa stie de unde provine. Aceasta vine din Câmpulung Moldovenesc si a mai lucrat intr-o corporație. După aceasta, si-a dat seama ca Libraria Cărtureşti este cel mai frumos loc de muncă pentru un cititor împătimit cum e dânsa.

Am aflat că una dintre cartile ei favorite este Nuntă în cer de Mircea Eliade, iar una dintre cartile care i-au smuls niste lacrimi a fost Effi Briest de Theodor Fontaine.

Despre Cărturești Oradea am aflat că este mai putin vizitată de tineri, comparativ cu alte librării din țară.

Doamna Maria Scripcă ni s-a parut o persoana foarte implicată si devotată muncii pe care o depune şi speră să reuşească să atragă cât mai multi iubitori de carte din Ghibu.

Am aflat multe alte lucruri într-un interviu cu doamna Scripcă, pe care dânsa ni l-a acordat în mini-studioul LOGO Paper.
maria scripca si beatrice berce

Maria Scripcă şi subsemnata, Beatrice Berce. Foto: CASIAN KONYARI

Dacă vreţi să aflaţi care este cea mai vândută carte în anul trecut în România, dar şi altele, rămâneţi cu ochii pe LOGO Paper, pentru video-interviul aflat în curs de editare.

BEATRICE BERCE, CASIAN KONYARI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: