ANA ŞTIOP & ANDREEA MOZA: Seară de teatru la Ghibu

Joi seara, după ora 20:00, sala festivă a Liceului Ghibu a devenit sală de teatru. Aici s-a desfăşurat timp de o oră ediţia a II-a a concursului de interpretare pentru elevi „Star din bibliotecă”.

Cei cinci tineri actori şi prof. Al. Popoviciu

Scaunele sălii festive au fost ocupate până la refuz de către elevi şi susţinători ai celor care şi-au luat inima în dinţi şi au redat viaţă unor persoanje ale literaturii clasice, românească şi universală.

decor

Teatru în teatru

Decorul a fost confecţionat de elevi ai şcolii noastre, conţinând echipamente luate de ei în mod voluntar, sub mâinile pricepute ale lui George Gantea din a XI-a A. Ambianţa a încercat să redea o scenă şi un fundal.

Sebastina Papai a spart gheaţa, după ce a fost introdusă în scenă de către colegul ei, Alex Mocean. Ea a interpretat rolul Ninei din Pescăruşul de A.P. Cehov.

A urmat Alexandra Neag, prefaţată de Denis Opriş. Aceasta a interpretat rolul lui Maitreyi şi a purtat o ţinută tradiţională hindusă, învăluită într-un sari de culoare verde fistic.

Alexandra avea inclusiv şi un machiaj specific, având marcat pe frunte un bindi (ne-am documentat cu această ocazie şi am aflat că bindi este un simbol al celui de al treilea ochi, purtat de femei, facut din pudră de culoare roşie, de identificare a femeilor căsătorite).

Le-am ascultat pe urmă pe Oana Vaida (Mira din Meşterul Manole) şi Diana Vanţa (Tatiana din Evgheni Oneghin).

Recitalul s-a încheiat cu monologul lui Andrei Călinescu din clasa a XI-a A, care a venit îmbrăcat într-o tunică militară lungă, evocând primul război mondial.

 

 Premiu pentru Apostol Bologa

Acest rol i-a adus lui Andrei premiul I, oferit de către juriu.

Întregul eveniment a fost prezentat de domnul profesor Alexandru Popoviciu, iniţiatorul şi organizatorul acestuia.

Până la

ora 22:00

votează-ţi

online

favoriţii!

În organizare s-a implicat un număr semnificativ de elevi: Stelian Furtos şi Beatrice Berce, care s-au ocupat de sunet, Horea Bochiş şi Darius Filip, care au făcut filmările pentru întregul eveniment. Alex Lascu şi Andrei Oros s-au ocupat de organizare si regia spectacolului, dar şi alţii implicaţi voluntar în spectacol.

„Juriul a fost impecabil, deşi eu nu i-am cunoscut până ieri. Faptul că au venit părinţi a fost un lucru foarte semnificativ pentru participanţi, au avut si sustinerea familiei, mi-a placut foarte mult lucrul acesta. Sunt foarte mândru de interesul acordat şi munca depusă de către fiecare elev în parte”, ne-a declarat domnul prof. Alexandru Popoviciu, iniţiatorul şi organizatorul evenimentului.

public

După cum ştiţi, în cursul zilei de azi, până la ora 22:00 vă puteţi vota online favoriţii, cu like-uri pe pagina de Facebook LOGO Paper, urmând ca tinerii artişti să primeasca şi premiile publicului.

ANA ŞTIOP, ANDREEA MOZA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: