BEATRICE BERCE: Un sat altfel

Bratca este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Bihor. Acesta se află la 67 de km de Oradea, fiind accesibil fie cu trenul, fie cu mașina.

bratca

Aceasta așezare a fost dintotdeauna un sat românesc; ca urmare, tradițiile si obiceiurile specifice românilor inca isi continua desfașurarea.

Pentru un sat format din aproximativ 1.500 de locuitori, acesta isi dezvoltă continuu turismul, printr-o promovare atat la nivel judetean, cat si national.

Printre obiectivele ce atrag o mulțime de turiști se enumeră: Peștera cu Apa din Țipleoaia, Peștera Campu Ciunii, Peștera Deli Sferli, Rezervatia fosiliera (din Vadu Crisului), dar si Cheile Brătuței, ce se desfașoara intr-un peisaj pitoresc.

Pe langa vizita acestora, turiștii mai sportivi pot opta pentru Peștera de la Sancuta, care este accesibila doar persoanelor cu echipament adecvat.

Turiștii pot opta de asemenea pentru zona de maximă spectaculozitate si atractivitate a Râului Crișul Repede, și anume zona dintre localitatile Șuncuiuș si Vadu Crisului, localitați vecine, zona cu o lungime de 3 km.

Aceasta este de altfel si zona in care se pretează cel mai bine sporturile de apă, precum rafting, kayaking sau canoe, dar in perioadele cu debit mai mare se poate porni si din localitatea Bratca.

Pentru cazări puteti apela cu încredere Cabana Brătcuței si multe alte cabane din zona Valea Brătcuței.

BEATRICE BERCE

beatrice berce

BEATRICE BERCE

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: