VLAD BAN: Sfaturi pentru a slăbi

Acum două luni aveam 105 kg şi o alimentaţie nesănătoasă: mâncam de la fast-food, beam sucuri acidulate, consumam dulciuri, iar acest lucru mi-a adus multe kilograme în plus. Am fost criticat legat de felul în care arătam de către anumiţi colegi – mă durea foarte tare. Mă uitam în oglindă, începeam să mă îngrijorez cum arăt şi mai ales mă enervam deoarece era vară şi îmi era ruşine. Eram foarte trist.

Cand m-am vazut in stadiul in care eram, mi-am dat seama ca va trebui sa schimb ceva in viata mea – alimentatia. Asa ca mi-am cumparat de la un antrenor de fitness un program cu exercitii pentru sala, o carte digitala si un program alimentar.

Am comandat programul de slabit, iar cand mi-a ajuns programul, am inceput sa citesc cartea digitala pe care am primit-o si am invatat lucruri care mi-au fost de folos: cum sa-mi calculez caloriile, despre macronutrienti şi micronutrienti, cum sa mă mentin dupa ce am slabit.

Dupa o luna de chin cu antrenamente intense si cu alimentatie stricta, am avut primele mele rezultate: am slabit 10 kilograme!

Am fost foarte mandru de mine, am inceput sa-mi gasesc imbracaminte pe care doream sa o port de mult timp, ma simteam foarte bine in pielea mea, dar nu m-am oprit aici.

Dupa un timp m-am simtit slabit de puteri si eram foarte extenuate. Antrenorul de la care am cumparat acest program mi-a recomandat sa-mi cumpar vitamine.

Vitaminele m-au ajutat la cresterea in performanta,  reduceau timpul de recuperare si aveanm sprijin pentru sistemul imunitar. Vitaminele si mineralele valoroase joaca un rol-cheie in mii de procese biologice din organism. Lipsa chiar si a unora dintre ele poate perturba buna functionare a acestuia.

Dupa ce am luat aceste capsule,am avut din nou energie si mi-am continuat programul.

In a doua luna am slabit aproximativ 8 kilograme.

Am renuntat la multe placeri ca sa pot sa scad in greutate atat, insa nu imi pare rau deloc, sunt foarte mandru de mine si de rezultatele pe care le-am obtinut.

 

Acum, am sa va dau niste pasi simpli cu care am scazut in greutate. Sunt simpli, dar sunt de bază.

  1. De dimineata, va recomand sa beti un pahar cu apa calduta si lamaie.
  2. Ai nevoie de un plan alimentar, ti-l poti face pe o zi sau pe o saptamana (recomandat pe o saptamana). Daca nu vrei sa achizitionezi un program gata facut, il poti realiza tu. Daca ai un plan alimentar bine pus la punct, este greu sa ajungi în situatii in care esti nevoit sa mananci gresit.
  3. Incearca sa ramai echilibrat; punctul 1 nu are nici o valoare daca nu il repeti in fiecare zi. Degeaba in trei zile mananci corect si in celalalte patru zile mananci de la fast-food.
  4. Evita zaharul si preparatele bazate pe faina, ou, sau alimente prajite! Incearca sa mananci multe legume, carne de pui, porc (recomand muschi sau cotlet) si vita.

Daca simti nevoia de a manca inghetata, ciocolata etc. nu te opune! Poti sa mananci o data la cateva saptamani, dar in cantati foarte mici ( vezi pasul urmator).

  1. Nu te demoraliza si nu grabi lucrurile; este un pas important, deoarece, daca vrei sa grabesti lucrurile si nu vezi ca apar rezultate, te demoralizezi si renunti.

Personal, am fost pus in aceasta postura, dar am avut familia alaturi de mine, care ma sustinea financiar si spiritual in ceea ce faceam.

  1. Practica un sport; cred ca un sport ajuta o particica, insa tot la alimentatie va trebui sa fim foarte atenti.
  2. Calculeaza-ti caloriile si cantareste-ti mancarea! Eu imi calculez caloriile cu o aplicatie numita MyFitnessPal, unde iti selectezi ce aliment vrei sa mananci si gramajul acestuia; alimentele le putem cantari cu un cantar electric de bucatarie.
  3. Nu te premia repede! Cu totii, dupa ce scadem in greutate, avem tendinta de a ne premia cu dulciuri, fast-food etc.
  4. Incercati sa mancati cat mai mult facut in casa, nu va luati dupa asa-zisele produse bio. Putem numi bio un produs numai atunci cand stii ca l-ai facut tu si stii ce ai pus in el.

Cam acestia sunt pasii pe care i-am urmat eu timp de doua luni, cu acesti pasi am  slabit aproximativ 18-20 kg. Daca aveti ambitie si timp, va recomand sa urmati acesti pasi.

VLAD BAN

VLAD BAN

VLAD BAN. Foto: Răzvan Teuşdea

4 comments

  1. Foarte bun articolul, m-ai motivat!
    Eu una chiar incerc sa slabesc vreo 10-15 kg.
    Am sa incerc sa iti urmez sfatul.
    Mersi.

    Like

Leave a comment