DENISA MEHESZ & GEORGIANA NEGRU: Adeptă a fotografiei color

foto02

ALEXANDRA BURTIC

Alexandra Burtic, elevă a Liceului Teoretic Baptist Emanuel, a acceptat să ne povestească despre pasiunea ei.

„Nu-mi amintesc exact la ce vârstă m-am apucat de fotografie, mereu am avut parte de sprijinul și totodată încurajarea părințiilor mei, însă nu ei mi-au propus să fac acest lucru. Totul a venit de la sine şi a crescut în timp. Mereu mi-a plăcut să surprind în fotografii ceea ce vedeam frumos, deoarece cred că e modul cel mai creativ prin care pot spune povești reale despre mine și despre alții.

Ca tip de fotografie, sunt adeptă a fotografiilor color, dar şi alb-negru.

Fotografia o vad tot ca o pasiune și in viitor, însă dorința mea ar fi să fac acest lucru tot mai bine. Am urmat un curs foto, care m-a ajutat enorm de mult, atât prin conținutul lecțiilor, cât și prin felul în care profesorul meu, Emanuel Silaghi, mi-a arătat cum ar trebui să abordez o astfel de muncă, dar și cum să tratez persoanele. Acum fac aproape zilnic fotografii; când găsesc ceva ce îmi place în mod deosebit sau consider că ar putea ieși o poza bună și am aparatul foto la îndemâna, recurg rapid la el.

În prezent, fotografia care îmi place cel mai mult  este și una din cele mai recente fotografii realizate. Locul în care este făcută (Palmenhaus, Schönbrunn) l-am descoperit în urmă cu câteva săptămâni, căutând pe Internet locații pentru poze. De la primele imagini vizualizate pot spune că m-am îndrăgostit de fiecare detaliu, astfel în mintea mea deja se contura dorința de a vizita acest loc. Şi, spre marea mea bucurie, câteva zile mai încolo am avut ocazia ca visul meu să devină realitate.

La început, umiditatea și diferența de temperatură mi-au creat mici probleme prin faptul că lentila se tot aburea, însă acest lucru s-a rezolvat rapid și am putut să captez frumusețea acelui loc.

Am ca model mai mulți fotografi și, într-adevăr, încerc sa preiau anumite elemente ale lor. Printre fotografii care mă inspira și pot spune că le urmăresc zilnic postările sunt Benjamin Patch, India Earl, Rodolfo Mcartney ş.a. Îmi place extrem de mult la ei cât de natural reușesc să surprindă persoanele în diferite ipostaze și momente ale vieții.

foto06

În ultimul timp am avut bucuria și în același timp onoarea să lucrez cu mai multe persoane, prețul pentru care fac o ședința foto normală fiind de 30 de lei. Cred că primele trei sfaturi pe care le-aș oferi clienților înainte de o ședința foto ar fi următoarele: în primul rând, să fie relaxați (nu prea ies pozele în care persoanele sunt încruntate sau încordate, probabil de aceea primele poze nu sunt întotdeauna cele mai reușite, până când persoana se familiarizează cu fotograful și camera și de asemenea, fotograful cu persoana și locul). În al doilea rând, să își aleagă ținute care să îi reprezinte. În al treilea rând, cooperativitatea.

Un sfat pe care l-aș da celor care vor să se apuce de fotografie ar fi să nu stea pe gânduri și să treacă la acțiune. Nu consider că aparatul este extrem de important pentru început. Daca ai creativitate, poți scoate poze reușite cu orice camera, deci aparatul foto nu ar trebui să fie un impediment. Cu cât mai multe poze realizate, cu atât mai bogată va fi și experiența”.

au consemnat DENISA MEHESZ şi GEORGIANA NEGRU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: