RĂZVAN GRACZIAŞ & BOGDAN ZSURZS: Şeful AJOFM atras de „Puşi pe treabă”

Am avut azi, 28 noiembrie, onoarea de a-l avea prezent la ora noastră pe domnul Bekesi Csaba, director executiv al AJOFM Bihor. Domnul Bekesi a venit din proprie iniţiativă la Liceul Onisifor Ghibu, după ce a citit proiectul Adrianei Ştiube, plăcut surprins că elevii au astfel de preocupări şi dorind să construiască un model de bune practici prin colaborarea cu şcoala noastră.

aj03

Domnul Bekesi Csaba, director executiv al AJOFM Bihor

Acesta ne-a relatat că a ramas placut surprins de proiectul colegei noastre din clasa a X-a B, Adriana Stiube, proiect care a fost unul dintre cele două favorite ale juriului, din cele 13 clasate în finală. Chiar dacă proiectul Adrianei, intitulat „Puşi pe treabă”, a fost citit printre ultimele, a reuşit să se claseze în topul celor care vor participa la o licitaţie pe 8 decembrie, cu scopul de a obtine finantare.

„Bursa tinerelor talente” a inceput acum trei ani şi finanţează proiecte din Bihor, dar mai ales din oraşul Oradea, prin Fundaţia Comunitară Oradea. Se pot aduna finanţări între 4000 şi 9000 de lei. „Puşi pe treabă” este destinat finanţării achiziţionării unei camere video profesionale.

În sala unde se va ţine licitaţia vor fi prezente aproximativ 100 de persoane, care vor contribui la finanţarea acelor proiecte pe care le vor considera cele mai bune.

Domnul Bekesi Csaba si-a condimentat vizita cu un fragment dintr-o conferinta a lui Nicolae Iorga din anii 1930. Una din afirmaţiile acestuia sună astfel: „Munca este cel mai bun dezinfectant al tuturor neajunsurilor morale”.  Îndemnul lui Iorga a sunat foarte actual, dupa mai bine de 85 de ani.

La sfarsit, domnul administrator Ion Cojocaru l-a condus pe inaltul nostru oaspete la cabinetul nostru de jurnalism, care este mândria noastră.

studio-logo-feat

Mini-studioul LOGO paper. Foto: DAN CHIŞ

Felicitari Adrianei, îi tinem pumnii pentru susţinerea din 8 decembrie, iar domnului Bekesi Csaba, directorul executiv AJOFM Bihor, îi mulţumim pentru vizită şi pentru disponibilitatea de a ne ajuta să ne concretizam proiectele.

RĂZVAN GRACZIAŞ, BOGDAN ZSURZS

One comment

  1. Felicitari! In ce priveste numele programului de finantare, acesta este “Bursa Talentelor”, un program 100% al Fundatiei Comunitare Oradea si care se adreseaza in egala masura elevilor si studentilor din tot judetul Bihor. Mai multe detalii aici: http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/bursa-talentelor.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: