Frunza

 

O fetiţă locuia cu bunicul ei. După o vreme, fetiţa se îmbolnăvi grav,  iar bătrînul plăti un doctor care să o vadă. După ce o consultă, medicul îl chemă pe bătrîn şi-i spuse că atunci cînd ultima frunză din nucul din faţa casei va cădea, fetiţa va muri, căci boala sa e foarte gravă. Prin uşa întredeschisă fetiţa auzi spusele medicului. Bunicul încercă să pară că totul e bine, dar toamna veni şi frunzele din nuc prinseră să cadă una cîte una. Fetiţa urmărea şi ea căderea frunzelor. La un moment dat, în copac rămase o singură frunză, dar fetiţa se simţea mai bine. Cu timpul, se însănătoşi complet, iar într-o zi, fără să o vadă bunicul, se sui în nuc să vadă mai îndeaproape frunza ce refuzase să cadă. Mare îi fu mirarea cînd observă că frunza era legată cu o bucată de sîrmă.

9 comments

  1. Merită să traieşti câtă vreme pentru tine trăieşte cineva, fie chiar şi o singură frunză.

    Like

  2. radu

    destinul poate fi schimbat! (radu)

    Like

  3. yoyo

    speranta nu moare niciodata, cata vreme e intretinuta.

    Like

  4. adelina

    uneori trebuie sa ne agatam de viata cu toate puterile….deoarece in final speranta in mai bine e tot ceea ce ne ramane

    Like

  5. Marius

    Incerci orice ca sa salvezi pe cineva.

    Like

  6. teodora

    salut initiativa de a lansa acest blog, pe care il percep ca un posibil aparat de masura al preocuparilor şi pasiunii elevilor jurnalişti de la liceul onisifor ghibu si – de ce nu? – al anvergurii aripilor care sustin inalţimea de zbor a viselor acestora

    am citit cu placere povestioara si cred ca atunci cand ne dorim un lucru cu adevarat, tot universul ne ajuta sa-l realizam……poate chiar luând infaţişarea unui bunic care leaga de ramura ultima frunza a unui copac

    credeti in visele voastre si in capacitatea voastra de a le materializa!

    mult succes,
    teodora

    Like

  7. Patricia

    O lectie de viata…Iubirea fata de aproapele. atat de mult o iubea bunicul incat lega frunza de copac pentru a nu cadea niciodata. Frumoasa poveste!

    Like

  8. Alexa

    Se pare ca ce ce fetita isi dorea era sa lupte incontinuare pentru viata ei!….chiar daca si noi ne simtim ca nu mai putem trebe sa ne ridicam si sa continuam, pentru ca cea ce facem, nu ii poate afecta doar pe noi ci si pe cei din jur.

    Like

Leave a comment